Charles Dickens evenement

De laatste jaren zie je vaak het “Charles Dickens” thema bij kerstmarkten en kerst evenementen. Een erg leuk en passend thema in de donkere decembermaand.

De pianist Andy Dellenoy heeft een heuse Charles Dickens outfit. In combinatie met zijn KerstPiano is het bij uitstek geschikt voor de Dickens thema events.

charles dickens entertainment muziek

Met de sfeervolle live-muziek van de KerstPiano pianoshow, aangevuld met de Charles Dickens kleding is dit entertainment geschikt voor kerstmarkten en natuurlijk de specifieke Dickens themafeesten.

In het kort: Wie is Charles Dickens?

Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en is de bekendste en invloedrijkste Britse schrijver uit de 19e eeuw. Hij is de schrijver van bijvoorbeeld het beroemde verhaal van “A Christmas Carol – Ebenezer Scrooge“, het boek “David Copperfield” en het bekende “Oliver Twist“.

De verhalen van Charles Dickens kenmerken zich door het creëren van een sprookjesachtige wereld in het begin van de 19e eeuw waarbij alle lagen van de bevolking in terug komen. Van de arme schoenpoetser en schoorsteenveger tot de adelen, regenten en rijkaards. De verhalen spelen zich af in de z.g. Victoriaanse tijd, genoemd naar Queen Victoria. Een tijd van grote sociale tegenstellingen, van rijkdom maar ook van grote armoede.

Gezien de grote verschillen tussen arm en rijk, en hun belevingswerelden is het een perfect basis voor ‘kerstverhalen’.