Kerstmarkt live muziek

December is de maand gezelligheid en samenzijn, van Kerst, en heel veel kerstmarkten. De kerstmarkt is er van groot tot klein, al dan niet verbonden aan een thema zoals een ambachtmarkt, een Charles Dickens event of een winterfeest.

De live muziek van de KerstPiano is een geweldige aanvulling op een kerstmarkt. Bijvoorbeeld op een horeca terras, bij een schaatsbaan of bij foodtrucks en eetkraampjes.

De muziek wordt live gespeeld en gezongen door de 100% professionele artiest Andy Dellenoy. Heerlijk entertainment, visueel en muzikaal van topniveau, en helemaal afgestemd op uw evenement.

Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor ‘ambiance en sfeer’. De muziek is dan niet overheersend maar juist een aanvulling op de rest van kerstmarkt. Bij horecapleinen met veel zitplaatsen kan er ook gekozen worden voor juist wat meer muziek en entertainment, zodat de bezoekers juist blijven om nog een extra drankje of hapje te nuttigen.

Geluidset en licht inbegrepen

Afhankelijk van uw wensen komt de KerstPiano inclusief een grote geluidset, geschikt tot ongeveer 350 personen. Of een kleine ambiance geluidset, geschikt voor ‘achtergrond’ volume.

Tevens wordt er op het podium verlichting geplaatst zodat de KerstPiano sfeervol verlicht kan worden.

Kerstmarkt en winterfeest

Een kerstmarkt is een markt die, eenmalig of vaak wel enkele weken lang, voor Kerstmis wordt gehouden. Deze komen vooral voor op pleinen in (grote) steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

live muziek kerstmarkt

Tegenwoordig zie je ook in Nederland steeds meer de ‘kerstmarkt’ verschijnen. Enkele grotere en bekende kerstmarkten in Nederland zijn de kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg, de kerstmarkt van Dordrecht, het Dickens Festijn in het middeleeuwse centrum van Deventer en de Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Op een kerstmarkt, die dikwijls in de open lucht wordt gehouden, staan diverse kraampjes, soms in de vorm van een klein huisje, met kerstartikelen zoals kerstballen, kaarsen, maar ook eten en drinken, zoals glühwein.

Winterfeest of winterevenement

Een kerstmarkt kan een onderdeel zijn van een kerst- of winterevenement, dat vaak van december tot begin januari duurt. Deze evenementen nemen steeds meer in populariteit toe. Voorbeelden zijn het Dickens Festijn in Deventer, Eindhoven Winterstad en Winterland in Maastricht, Winter Boulevard Breda rond de Haven in Breda.

Centraal op deze evenementen staan dan kerstmuziek, de Kerstman, vaak een tijdelijke ijsbaan, IJssculptuur, reuzenrad, een kerststal en de kerstboom.

In de huidige tijd wordt er steeds vaker gesproken van een winterevenement dan een kerstevenement omdat steeds grotere delen van de Nederlandse bevolking geen binding meer heeft met de christelijke uitingen van het ‘kerst evenement’. Een winterfeest is een algemenere benaming zonder godsdienstige inhoud.