Wanneer u een boeking plaatst voor de pianoshow dan ontvangt u van ons een compleet overzicht van de benodigde ‘eisen’, zoals stroomvoorzieningen, podiumformaat en dergelijke. Hieronder treft u een klein overzicht:

Podium nodig?

Een podium is voor de Kerst pianist niet perse nodig. Vooral in een restaurant of kleinere groepen met publiek kan het juist gezellig zijn om de vloer te staan.

Heeft u wat grotere groepen dan is een podium wel aan te raden! Met een podium kan Andy Dellenoy het publiek beter overzien. Zo kan hij beter inspelen op de gebeurtenissen in de zaal. Als er geen podium is, dan wordt het zicht belemmerd door het publiek wat voor hem staat of danst. Meestal kan hij dan niet meer dan 10 personen zien. Daardoor is interactie met het publiek erg lastig.

Plus, met een podium kan het publiek Andy ook zien! Hij is best actief op het podium. Met grapjes, dansjes, uitdrukkingen, enzovoorts… Dat maakt het optreden juist zo aantrekkelijk voor het publiek. En als dat wegvalt omdat er geen podium is, dan wordt de ‘beleving’ van het optreden een heel stuk minder.

Past de piano wel naar binnen?

De piano staat tijdens het vervoer op een kar. Deze kan door een normale voordeur van een huis.

Het formaat van de kar is 160 cm lang, 45 cm breed, en 165 cm hoog. Het spreekt voor zich dat het podium goed bereikbaar moet zijn voor die transportkar. Let hierbij speciaal op punten waar er een bocht gemaakt moet worden. Zoals bijvoorbeeld via een krappe gang in een deur draaien kan erg problematisch zijn met een kist van 160 cm lang en 165 cm hoog!

De weg naar het podium mag geen trappen bevatten met meer dan 3 treden (ook weer i.v.m. het transport van de piano). Indien het optreden niet op de begane grond plaatsvindt en/of dat er trappen met meer dan 4 treden genomen moeten worden om het podium te bereiken, dan dient er een grote lift aanwezig te zijn.

Hoeveel ruimte heeft de KerstPiano nodig?

De absolute minimale ruimte is 2 meter breed, 2 meter diep.
De voorkeur gaat uit naar 3 meter breed, 2 meter diep.
Dat is exclusief speakers! Die komen daar nog naast te staan. Die ruimte is afhankelijk van de benodigde geluidsset.

Indicatie podium indeling

VOOR het optreden

Andy Dellenoy zal ongeveer 1,5 tot 2 uur voor het optreden arriveren. Hij zal dan de apparatuur opbouwen, soundchecken en zich daarna opfrissen en omkleden.

NA het optreden

Na afloop van het optreden zal Andy Dellenoy een korte pauze (+/- 15 minuten) nemen met bijvoorbeeld een kop koffie of een drankje. Deze tijd wordt ook gebruikt om contact te hebben met het publiek. Daarna zal hij gaan omkleden en de apparatuur gaan afbreken en inladen.

Houdt u er rekening mee dat er ongeveer 1 uur nodig is om af te breken en in te laden. Bij de grotere geluidssets is er iets meer tijd nodig.

Pauze en pauzemuziek

Na ongeveer 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van de situatie) neemt Andy een kleine pauze van ongeveer 15 minuten. In de pauze heeft hij passende pauzemuziek. U hoeft daar in principe dus niet naar om te kijken.

Geluid: Het gaat toch niet te hard hè?
We willen nog wel gewoon kunnen praten!

Een vraag die bijna elk optreden gesteld wordt: “Het gaat toch niet te hard hè? We willen nog wel gewoon kunnen praten!”

Ik kunnen u gelijk geruststellen… Andy houdt altijd rekening met uw wensen! En er zelden klachten over de volumes. Juist omdat hij het publiek zeer goed in de gaten houdt.

Er zijn trucjes om te kunnen zien of het volume te hard is of niet. En daarbij; er is geen ‘drummer’, ’trompettist’ of een ‘gitarist’ die geen volumeknop heeft op zijn instrument. Een drummer kan nu eenmaal niet fluisterzacht drummen. De KerstPiano kan dat wel.

Het optreden is buiten!

Dat is geen probleem, er zijn alleen enkele dingen waar men rekening mee moet houden:

  • Bij een openlucht-optreden zorgt de opdrachtgever voor een deugdelijke wind- en waterdichte overkapping aan de bovenzijde, achterzijde en de zijkanten van het podium. Indien er geen overkapping is, dan zal het optreden direct stoppen bij de minste regen i.v.m. de elektronische apparatuur.
  • Er moet een goede stroomvoorziening aanwezig zijn. Een klein haspeltje is vaak niet genoeg. (Bij vragen gewoon even bellen.)
  • Het podium moet tot 15 mtr bereikbaar zijn met een bestelbus.